DEL
Børneværelse med stil

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Børneværelser kan nogle gange være decideret forfærdelige at se på, hvis der bare er kastet diverse møbler i skrappe farver ind i rummet. Tit er børneværelset også centrum for rod, og det kan være svært at komme vanviddet til livs.

Der er dog mange ting, du kan gøre for at få et lækkert, funktionelt og ryddeligt børneværelse, som samtidig er dit barns drømmeværelse.

Hjælp med at holde orden

Børn har som regel meget få medfødte vaner og præferencer. Langt det meste er noget, de lærer af dig, så du er ansvarlig for at give dem gode vaner. En af dem er at rydde op – og det er for jeres begges skyld. Hvis du ikke lærer barnet at rydde op og holde orden, risikerer du nemlig selv at skulle holde orden i hele huset de næste 18 år.

Køb opbevaringskasser, som barnet selv kan lægge legetøjet i, og gør det til en vane, at der skal ryddes op hver dag. Det er en stor fordel, hvis barnet ikke har tonsvis af legetøj, som slæbes frem hver dag. Begræns udvalget til nogle få stykker, som barnet rent faktisk leger med, og så kommer den gode orden næsten af sig selv.

Indret med rolige farver

Den anden store faldgrube på børneværelset er, at der ofte er alt for mange og alt for skrappe farver. De fleste børneting kommer i skarpe røde, blå og grønne farver, og det larmer meget i et lille rum. Ud over at det er træls at se på, betyder de mange farver også, at barnet har sværere ved at finde ro om aftenen.

Der findes heldigvis masser af børnemøbler i milde farver, som er lige så gode, flotte og børnevenlige – de er bare også rarere at se på. Hvis du skal friske børneværelset op, kan det klart betale sig at købe et flot sæt børnemøbler – måske endda i neutrale farver, så du kan bruge møblerne til flere børn eller sælge dem videre bagefter.