DEL
Den lille sorte kjole

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

”Den lille sorte” er en tidløs klassiker, som (selvfølgelig) blev introduceret af Coco Chanel. Selvom kjolen snart har 100 år på bagen, er den stadig én af de ting, alle kvinder har hængende i skabet. Den lille sorte kjole kan bruges til hverdag og fest, bryllup og begravelse. Her giver vi dig et par tips til, hvordan du kan bruge den lille sorte til forskellige begivenheder.

Som udgangspunkt er det en god idé, at din sorte kjole (hvis du kun har en), har lidt længde. Den skal som minimum gå til nederst på låret, og den kan også gå under knæet. En for kort kjole er ikke passende til ret mange situationer, og den klæder heller ikke alle lige godt. Til gengæld ryger meget af festligheden, hvis kjolen er for lang. Det vigtigste er dog, at du vælger en kjole, som du har det godt i. Den lille sorte skal være den kjole, du altid kan ty til, så du skal have det rart, når du har den på.

Sort kjole til fest

En sort kjole kan bruges til næsten alle typer fest. Om det er en aften i byen med veninderne, en klassefest for den gamle gymnasieklasse eller en fin reception, kan du finde den sorte kjole frem. Her giver det naturligvis også sig selv, hvorfor kjolen gerne skal gå lidt ned af låret, så du ikke kommer for friskt klædt.

Du kan style den sorte kjole på rigtig mange måder, så den passer til enhver begivenhed. En enkel halskæde og flotte øreringe kan gøre den elegant og underspillet, mens smykker med mere knald på kan sætte gang i festen. På samme måde kan du med stiletter eller flade sko style kjolen op eller ned.

Sorte kjoler til særlige lejligheder

Du kan også sagtens bære din sorte kjole til meget særlige lejligheder. Hvis du står i den uheldige situation, at du skal til begravelse, er den sorte kjole obligatorisk. Her skal du dog være opmærksom på at vælge en sofistikeret og gerne lidt lang kjole.

Selvom det er et lidt utraditionelt valg, kan du også sagtens have sort på til et bryllup – bare du sørger for at spørge bruden, om det er i orden. Nogle har meget imod det, men de fleste er ligeglade. Den eneste farve, du aldrig må have på som gæst til et bryllup, er hvid.

Skal du til et fornemt arrangement, hvor dresscoden for eksempel er galla, skal din sorte kjole være lang. Her er en lårkort kjole bestemt ikke passende.