DEL
Fork and knife with napkin on a wooden table close up

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Et af de vigtigste elementer ved en hyggelig brunch, god middag eller kaffebord er borddækningen. Men hvordan dækker man bord uden at bruge en masse tid og penge på det? Læs med herunder og få god inspiration.

Bæredygtig borddækning med stofservietter

Når du skal dække bord til fødselsdagen eller middagsbordet, så brug servietter i stof. Bomuld eller hør er ikke bare et smukt og versatilt materiale, det er også bæredygtighed i sin reneste form, fordi det kan genbruges igen og igen. Det er meget bedre for miljø, klima og din pengepung at købe servietter i stof end i papir. Find et godt udvalg af stofservietter i høj kvalitet lige her.

Spring strygningen over og spar tid

Er du også en af dem, der synes livet er for kort til at stryge? Så gå efter et mere tilfældigt look på dit bord, hvor din dug gerne må krølle. En dug i hør skal fx ikke stryges, men må gerne fremstå rå og naturlig – og det er altså inklusiv diverse folder, krøller og rynker.

Hent blomster eller grene i naturen

Du behøver ikke aflægge blomsterhandleren et visit for at finde pynt til dit middagsbord. I haven, i skoven eller i grøftekanterne bugner det med blomster, græsser og grene, som kan pynte rigtig fint på dit bord, uden at have kostet noget som helst. Du kan enten arrangere én stor buket, flere små buketter i små glas eller lægge enkelte blomster på stofservietterne.

Brug service, der kan tåle opvaskemaskine

Det virker måske helt åbenlyst for nogle, at alt i køkkenskabene skal kunne gå i opvaskeren. Men der er faktisk mange der har bestik og service til fint brug, som absolut ikke må komme i opvaskeren. Gør det til en vane at tage din opvask med et smil på læben og en podcast i ørerne. Eller anskaf service, der netop kan tåle at gå i opvaskeren – eller som minimum kan klare et skåneprogram.