DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Mange danskere kaster sig ud i mal-det-selv projekter, når et gælder maling af indervæggene i boligen. I denne artikel vil du få tips til at undgå at lave fejl, når du skal male inde i boligen, ligesom du vil få tips til at udvælge billig maling, der stadig er af god kvalitet, således at du ikke skal male en milliard gange, før det dækker.

Huskeliste inden maling af vægge

Inden du går i gang med at male, bør du tjekke denne huskeliste igennem:

  • Rene overflader
  • Afdækning af kanter
  • Afdækning af gulv
  • Maling med den rette glans

Forudsætningen for et godt resultat er, at overfladerne er rene. Er væggene eksempelvis fyldt med mærker fra fedtede fingre, er det en god idé at vaske væggene ned først. Malingen kan nemlig have svært ved at binde på en glat og fedtet overflade. Du kan i værste fald risikere, at malingen skaller af, når det er tørt. Vær også opmærksom på, om væggen har brug for en grunder, inden du går i gang med at male med den ønskede farve.

Sørg for at dække kantlister, loftlister og stikkontakter af, så du undgår sjusk og klatmaling. Uanset hvor smal en pensel du har, er det stort set umuligt at undgå at komme imod disse kanter.

Sørg også for, at gulvet og eventuelle møbler er dækket over med afdækningsplast.

Når du skal vælge glans på malingen, er der to faktorer, du bør tænke over:

  • Udseendet
  • Rengøring

En lav glans vil have et mat udtryk, hvorimod en høj glans skinner. Maling med høj glans er nemmere at rengøre, hvorfor det er anbefalet i køkken og badeværelse.

Køb billig maling

Du kan sagtens købe billig maling af god kvalitet. Gå efter et firma, der producerer egen maling og derved springer et handelsled over, så den lave pris ikke er på bekostning af kvaliteten.