DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Går du og overvejer at tage vennerne, familien eller partneren med på weekendtur? Hvorfor ikke tage så tæt på, så det næsten føles dansk, samtidig med, at I stadig kommer på eventyr? Her er Flensborg et rigtig godt bud. Byen bærer stadig meget præg af sin danske periode, og det er spændende at se!

 

Tæt på Danmark, væk fra Danmark

Flensborg ligger kun sølle 20 minutter fra den dansk-tyske grænse, så hvis man bor i Jylland kan man besøge den hyggelige by på en dag og vende hjem samme aften. Bor man i stedet på for eksempel Sjælland, bør man afsætte en hel weekend til turen, så man ikke blot skal bruge hele sin ferietid på transport. Når man så er ankommet, kan man fundere over, at byen var dansk indtil 1864, hvor vi tabte den i den anden Slesvigske krig til Tyskland. Der bor dog stadig en del danskere i byen, som nu deler identitet mellem de to nationer. Men der er mange forskellige spændende Flensborg seværdigheder, man bør tage et kig på i byen. Så tjek kalenderen, book en weekendtur og oplev de spændende seværdigheder i Flensborg!

 

Smag på den lokale cuisine

Vores hukommelse er i høj grad præget af vores sanser. Derfor kobler vi også ofte minder op på lugte- og smagsoplevelser. Så hvis man er taget en tur over grænsen til Flensborg, er det et must at smage på de lokale retter. Pandekagen er en fællesnævner for både Tyskland og Danmark og for mange andre lande rundt omkring i verden. Måske der findes en særlig måde at lave dem på i Flensborg. Sådanne oplevelser er vigtige, om ikke andet så for at tage opskrifterne med hjem og lave dem der! Hvis man mangler lidt inspiration, eller hvis man pludselig har fået lyst til pandekager, så er der her en lækker opskrift: https://www.hurtigmums.dk/pandekager/. Prøv dem derhjemme, inden du tager afsted på din rejse, så har du noget at slå ventetiden ihjel med.