DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er e-cigaretter blot et modefænomen, eller er de rent faktisk kommet for at blive?

De seneste år er der begyndt at dukke flere og flere e-cigaretter op i gadebilledet, men hvordan kan det egentlig være? Og er der blot tale om et modefænomen? Det undersøger vi nærmere her.

Flere og flere skifter cigaretterne ud med e-cigaretter

Der er flere og flere, der begynder at dampe i stedet for at ryge almindelige cigaretter. Det sker, fordi der er kommet så meget fokus på, at det er skadeligt at ryge, og der kommer flere og flere steder, hvor man ikke kan ryge. Odense har eksempelvis et mål om at blive en røgfri by i 2030. Dermed er der altså negativ fokus på rygning, hvorfor flere tyer til e-cigaretterne.

Vil man gerne have en e-cigaret, så er der rig mulighed for det. De kan eksempelvis fås på dette link: https://pandacig.dk/.

Er det noget, der varer ved?

Meget tyder på, at dette er en tendens, der kommer til at blive mere og mere udpræget i fremtiden. En af verdens største tobaksfabrikanter er Philip Morris. De har for nyligt udtalt, at de kommer til udelukkende at producere e-cigaretter i fremtiden, hvorfor der er stor sandsynlighed for, at der er flere og flere fabrikanter, der udelukkende kommer til det.

Er det godt eller skidt?

Om det er godt eller skidt, vil tiden vise. Der er på nuværende tidspunkt ikke nok forskning på området til, at man kan slå fast, hvorvidt det er sundere eller ej. Forskning tyder dog på, at det ikke er nær så skadeligt at ryge e-cigaretter, som det er, hvis du vil ryge almindelige cigaretter – men der er som skrevet ikke nok forskning på området endnu, fordi de ikke har været på markedet så længe, at man har mulighed for at se de langsigtede konsekvenser ved brugen af e-cigaretter.

EFTERLAD ET SVAR